En Yeniler

10/21/2012

seyyah1906

Cumhuriyeti yok edemeyeceksin. Bu millet sana izin vermeyecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, yazılı açıklamasında, şehit yakınları ve gazilerin 13 Ekim'de Tandoğan'da yapmayı planladıkları ''Savaşa ve Teröre Hayır'' mitinginin Ankara Vali Yardımcısı Fahri Aykırı'nın imzası ve ''Ankara'nın Başkent oluşunun yıl dönümünde miting olmaz, güvenliğini sağlayamayız'' gerekçesiyle ertelendiğini anımsattı.
Aynı gün Kızılay'da eylem yapan Suriyelilerin güvenliğini polisin sağladığını hatırlatan Oran, ''Üstelik onlar değil de bu Suriyeli grubu protesto eden Türk gençleri biber gazı ve copa maruz kaldılar'' ifadelerini kullandı.

Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitim-İş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Türkiye Gençlik Birliği'nin de aralarında bulunduğu 20 demokratik kitle örgütünün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için düzenleyeceği ''Vatan ve Cumhuriyet için Halk Buluşması'' etkinliğinin de yine Ankara Valiliği tarafından engellendiğini ileri süren Oran, şunları kaydetti:
''Bu yasaklama kararını Valiliğin değil, diktatörlük özentisi içinde olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve onun İçişleri Bakanından geldiğini hepimiz biliyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet yürüyüşüne katılanlar hakkında Ankara Valiliği işlem yapacakmış. Buyursun yapsınlar bakalım. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın içini boşalttın, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda Atatürk anıtına çelenk koymayı bu halka çok gördün, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı savaş meydanlarında kazanan askerin elinden aldın, gözünü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na diktin. Bilim adamlarını, gazetecileri, yurtsever askerleri Silivri toplama merkezinde öğütüp yok etmeye çalışsan da Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eseri olan Cumhuriyeti yok edemeyeceksin. Bu millet sana izin vermeyecek. Artık yeter, o Cumhuriyet mitingi olacak, Başkent Ankara'da buluşacak olan on binler ilk Meclis'ten atasına, Anıtkabir'e yürüyecek. AKP hükümeti halkın Cumhuriyetine sahip çıkmasını önleyemeyecek, hepimiz 29 Ekim'de, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran iradenin bir araya geldiği Ulus'ta ilk meclisin önünde olacağız. O Cumhuriyet mitingi yapılacak.'' cumhuriyet

Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »